Logo
Til DNT.no forside
Hytte i grønt landsskap ved fjellvann

Fem flotte DNT-hytter

Vårt langstrakte land er fylt med spektakulær natur og koselige hytter som ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Her kan du sjekke ut fem flotte hytter som du kan ha øverst på ønskelista for neste tur.

Fra hytter som ligger lunt nede i dalsøkk på fjellet til værutsatte fyr ved havet. Hyttene til DNT er varierte og byr på det meste et turhjerte kan begjære.

Strandliv – høyt til fjells på Bossbu

To brune hytter ved et fjellvann.
HYTTEPERLE: Bossbu betegnes som høyfjellsperlen i Setesdal Vesthei. Foto: Line Hårklau

 

Frister det med en vandretur i høyden, er høyfjellsperlen Bossbu (1030 moh.) et ypperlig turmål. På den flotte selvbetjente hytta som ligger i Setesdal Vesthei finner du et godt utstyrt kjøkken og hele 14 sengeplasser. En kopp med noe varmt i på Botnsvatnets hvite sandstrand i solnedgangen slår heller ikke feil før du kryper til køys.

Den sørligste villreinstammen holder til i disse fjelltraktene. Vis hensyn og gå rolig vekk dersom du treffer på en flokk.

Annonse:

Hvilepuls på Sandvasshytta

Utsikt mot vann pg fjell gjennom tre vinduer med sprosser.
HYTTEPERLE: Bossbu betegnes som høyfjellsperlen i Setesdal Vesthei. Foto: Line Hårklau

 

Kanskje du er en av dem som vet å nyte god utsikt over vakker natur, mens du sitter innendørs foran varmen fra vedovnen? Ja, da er nok Sandvasshytta i Etnefjellene noe for deg. Dette er en romslig og flott selvbetjent hytte som tilbyr så mye som 48 sengeplasser, og har alt du trenger for å lage en god middag. Nede ved vannet finner du en robåt som er til disposisjon, og like ved hytta ligger en spennende vikinggrav. Dette kan bli en avslappende oppdagelsesferd for hele familien.

Storm og sjøsprøyt på Kråkenes fyr

Hvit fyrbolig ytterst på en sjøklippe.
VÆRUTSATT: På Kråkenes fyr kan du virkelig få kjenne på naturens mektige krefter. Foto: Line Hårklau

 

Ønsker du å oppleve skikkelig ruskevær, og få havsalt på leppene, er Kråkenes fyr verdt et besøk. På et platå 45 meter over havet, omkranset av det beryktede Stadthavet, finner du fyret som ble opprettet av Kystverket i 1906.

I fyrbygningen kan du leie "Stormsuiten" som har plass til fire personer. I "Stormhuset" som ligger ca. 50 meter fra selve fyrbygningen er det 11 sengeplasser fordelt på 4 rom.

Her, langt ute i havgapet, kan vinden ta pusten fra deg og bølgene brått banke på vindusglasset når været herjer som verst.

Noe for enhver på Skorgedalsbu

Svart hytte som ligger for seg selv i bunnen av en grønnkledd dal.
OMKRANSET AV FJELL: Skorgedalsbu ligger flott plassert i frodige omgivelser.. Foto: Line Hårklau

 

Skal hele familien på tur er Skorgedalsbu et utmerket valg. Hytta ligger flott til øverst i Skorgedalen i Rauma. Overnattingsstedet er lett tilgjengelig, med bare 20 minutter til nærmeste parkeringsplass.

Beliggenheten er perfekt for både korte og lengre turer inn i fjellene, noe som gjør Skorgedalsbu attraktivt både for fjellsportfolket og for barnefamilier.

Fjellene Skarven (1048 moh.) og Smørbottfjellet (1188 moh.) er to gode klassikere i umiddelbar nærhet til hytta. De er like fine om du har fjellstøvler eller ski på beina.

Fiskelykke og bærsanking på Blomstølen

Grå plankekledd hytte og uthus ved siden av et lite fjellvann.
IDYLL: Blomstølen er et koselig hyttetun i vakre omgivelser. Foto: Line Hårklau

 

En del av sjarmen med fjelltur er for mange et godt fiskevann og bær så langt øyet kan se. Så da er det bare å finne frem din indre jeger og sanker, for på Blomstølen som ligger i Etnefjellene kan du få oppleve nettopp dette. Rundt det idylliske hyttetunet er det mange flotte fiskevann, og spesielt Blomstølvatnet har godt med fisk. Om høsten er det gode muligheter for å finne bær i dette vakre området.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem