<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">SOMMERSTEMNING: Blomstølen er en lett tilgjengelig hytte idyllisk plassert ved fiskevannet Blomstølsvatnet i Etnefjellene.</span>
SOMMERSTEMNING: Blomstølen er en lett tilgjengelig hytte idyllisk plassert ved fiskevannet Blomstølsvatnet i Etnefjellene.

Fem flotte DNT-hytter

Vårt langstrakte land er fylt med spektakulær natur og koselige hytter som ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Her kan du sjekke ut fem flotte hytter fra «UT Anbefaler» som du kan ha øverst på ønskelista for neste tur.

Publisert Sist oppdatert

Fra hytter som ligger lunt nede i dalsøkk på fjellet til værutsatte fyr ved havet. Hyttene som UT anbefaler er varierte og byr på det meste et turhjerte kan begjære.

Strandliv – høyt til fjells.

Frister det med en vandretur i høyden, er høyfjellsperlen Bossbu (1030 moh.) et ypperlig turmål. På den flotte selvbetjente hytta som ligger i Setesdal Vesthei finner du et godt utstyrt kjøkken og hele 14 sengeplasser. En kopp med noe varmt i på Botnsvatnets hvite sandstrand i solnedgangen slår heller ikke feil før du kryper til køys.

Den sørligste villreinstammen holder til i disse fjelltraktene. Vis hensyn og gå rolig vekk dersom du treffer på en flokk.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">HYTTEPERLE: Bossbu betegnes som høyfjellsperlen i Setesdal Vesthei.</span>
HYTTEPERLE: Bossbu betegnes som høyfjellsperlen i Setesdal Vesthei.

Hvilepuls

Kanskje du er en av dem som vet å nyte god utsikt over vakker natur, mens du sitter innendørs foran varmen fra vedovnen? Ja, da er nok Sandvasshytta i Etnefjellene noe for deg. Dette er en romslig og flott selvbetjent hytte som tilbyr så mye som 48 sengeplasser, og har alt du trenger for å lage en god middag. Nede ved vannet finner du en robåt som er til disposisjon, og like ved hytta ligger en spennende vikinggrav. Dette kan bli en avslappende oppdagelsesferd for hele familien.

UT ANBEFALER

Blant DNTs over 550 hytter finnes det mange fantastiske hytteperler i storslåtte, lune og stormfulle omgivelser. Gjennom "UT Anbefaler" ønsker DNT, i samarbeid med Norsk Tipping, å løfte frem disse perlene slik at enda flere kan få glede av dem.

Oppdag flere hytter her:

Bli DNT-medlem

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">FINN ROEN: En utsikt som senker hvilepulsen finner du på Sandvasshytta.</span>
FINN ROEN: En utsikt som senker hvilepulsen finner du på Sandvasshytta.Storm og sjøsprøyt

Ønsker du å oppleve skikkelig ruskevær, og få havsalt på leppene, er Kråkenes fyr verdt et besøk. På et platå 45 meter over havet, omkranset av det beryktede Stadthavet, finner du fyret som ble opprettet av Kystverket i 1906.

I fyrbygningen kan du leie "Stormsuiten" som har plass til fire personer. I "Stormhuset" som ligger ca. 50 meter fra selve fyrbygningen er det 11 sengeplasser fordelt på 4 rom.

Her, langt ute i havgapet, kan vinden ta pusten fra deg og bølgene brått banke på vindusglasset når været herjer som verst.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">VÆRUTSATT: På Kråkenes fyr kan du virkelig få kjenne på naturens mektige krefter.</span>
VÆRUTSATT: På Kråkenes fyr kan du virkelig få kjenne på naturens mektige krefter.


Noe for enhver

Skal hele familien på tur er Skorgedalsbu et utmerket valg. Hytta ligger flott til øverst i Skorgedalen i Rauma. Overnattingsstedet er lett tilgjengelig, med bare 20 minutter til nærmeste parkeringsplass.

Beliggenheten er perfekt for både korte og lengre turer inn i fjellene, noe som gjør Skorgedalsbu attraktivt både for fjellsportfolket og for barnefamilier.

Fjellene Skarven (1048 moh.) og Smørbottfjellet (1188 moh.) er to gode klassikere i umiddelbar nærhet til hytta. De er like fine om du har fjellstøvler eller ski på beina.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">OMKRANSET AV FJELL: Skorgedalsbu ligger flott plassert i frodige omgivelser..</span>
OMKRANSET AV FJELL: Skorgedalsbu ligger flott plassert i frodige omgivelser..

Fiskelykke og bærsanking

En del av sjarmen med fjelltur er for mange et godt fiskevann og bær så langt øyet kan se. Så da er det bare å finne frem din indre jeger og sanker, for på Blomstølen som ligger i Etnefjellene kan du få oppleve nettopp dette. Rundt det idylliske hyttetunet er det mange flotte fiskevann, og spesielt Blomstølvatnet har godt med fisk. Om høsten er det gode muligheter for å finne bær i dette vakre området.

God tur!

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">IDYLL: Blomstølen er et koselig hyttetun i vakre omgivelser.</span>
IDYLL: Blomstølen er et koselig hyttetun i vakre omgivelser.