Kake på bål

Gul sjokoladelykke! Foto: Ellen Lande Gossner
Gul sjokoladelykke! Foto: Ellen Lande Gossner

Appelsinkake

Umulig å lage kake på bål, sier du? Denne appelsinkaka lager seg selv. Nesten.

Publisert   Sist oppdatert

Du trenger:

  • 1 appelsin per person
  • Sjokoladekakemiks (1 pose holder til 10-15 pers)
  • Kniv

Slik gjør du:

Skjær av toppen av appelsinen, omtrent som du kapper et egg. Bruk kniven til å skjære ut innholdet i appelsinen. Dette blir en sunn liten forrett. La det være litt kjøtt igjen for å unngå at det blir appelsinskrellsmak på kaken! Fyll sjokoladekakerøre i appelsinen slik at den er omtrent halvfull. Legg på «lokket» igjen, og pakk den inn i folie slik at lokket holder seg på plass. La den stå i glørne på bålet i ca. 20 min.

Tips:

  • Lag ferdig røren på forhånd og ta den med i en tett plastboks.
  • Toros sjokoladekakemiks er glutenfri!
  • Det kan være litt vanskelig for små barn å skjære ut innholdet i appelsinen.

Bålregler

Båltenning er en del av allemannsretten i Norge, men kan ikke gjøres når som helst og hvor som helst. Her er tingene du bør tenke på før du gjør opp bål.