
Rike riddere
Ikke fullt så arme riddere laget med grovbrød, kokosmelk og stekte epler – perfekt og enkel høstmat på tur.
TIL TO PORSJONER TRENGER DU:
- 4 skiver grovbrød
- 2 egg
- 2 dl kokosmelk
- 2 ss sukker
- 1 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- 1/4 ts salt
- smør til steking
STEKTE EPLER
- 2 epler
- 2 ts kanel
- 1 ss sukker
- 1/2 ts malt ingefær
- litt sitronsaft
PYNT
vaniljekesam
blåbær
bringebær
pekannøtter eller valnøtter

SLIK GJØR DU:
Bland alt det tørre i en liten pose før du drar hjemmefra. Eggene kan du ha på en flaske sammen med kokosmelk. Visp sammen ingrediensene med en gaffel i en liten boks eller dyp tallerken – det er viktig at fatet har en kant, slik at blandingen blir høy nok til at brødskivene kan dynkes. Legg én og én brødskive oppi, og la dem bli godt gjennomtrukket. Smelt en god kladd smør i stekepanne på middels varme, og stek skivene på begge sider til de blir gylne.
Eplene deles i båter og stekes i (mye) smør, kanel, sukker, ingefær og litt sitronsaft på middels varme, til de blir myke. Sausen i stekepanna – en god blanding av smør, eplesaft, kanel og sukker – kan du bruke som saus på toppen når alt skal serveres.
TIPS
Arme riddere kan også serveres med bacon – dropp sukker i blandingen, så får du en litt mindre søt frokostvariant.
VISSTE DU…
… at arme riddere kommer fra navnet «The poor knights of Windsor» i Storbritannia?