På en, to, tre kan du overraske med kanelsnurrer på tur.
På en, to, tre kan du overraske med kanelsnurrer på tur.

Raske kanelsnurrer

Med primus og ferdig pizzadeig kan du overraske med nystekte kanelsnurrer på hverdagstur, søndagstur, vennetur og bli-i-bedre-humør-turen.

Bloggeren Bodil Dorothea Gilje (37) er ekspert på smakfull, morsom, enkel og lettvint turmat. Hun kan trylle med ferdig pizzadeig, og laget våren 2020 kanelsnurrer til Fjell og Viddes lesere.

Oppskriften har tatt av, og stadig flere oppdager hvor mye glede det er i å overraske med noe skikkelig godt når de er på tur.

Bodil tar frem en halv pizzadeig, ruller den ut og smører Bremykt utover.

–Helt tilfeldig gikk jeg forbi pizzadeig i butikken, og bestemte meg for å teste. Det er litt høy terskel for mange å lage fancy mat ute. Men når noe er ferdiglaget blir det mye lettere, sier hun.

– Å bruke en hel formiddag på matlaging gir meg enormt stor glede. Hvis jeg i tillegg kan inspirere andre til å bruke mer tid i naturen, eller få med barna ut, blir jeg ekstra motivert til å prøve ut nye matretter på tur.

Bodil Dorothea Gilje er utebloggeren som gjør suksess med kanelsnurrer.
Bodil Dorothea Gilje er utebloggeren som gjør suksess med kanelsnurrer.

En god blanding av sukker og kanel strøs over smøret, før deigen rulles sammen og kuttes opp i like store biter.

Hun stapper noen melkesjokoladebiter oppi et par av snurrene og lar dem steke under lokk til sukkeret er deilig karamellisert.

– Da er det bare å forsyne seg, sier Bodil.

Fyll pizzadeigen med kanel, sukker og smør.
Fyll pizzadeigen med kanel, sukker og smør.

DETTE TRENGER DU:

1 ferdig pizzabunn5

0 g Bremykt smør

4 ts kanel

4 ss sukker

SLIK GJØR DU:

Rull ut pizzabunn på bakepapiret som følger med.

Smør Bremykt utover hele deigen.

Dryss på kanel og sukker.

Rull deigen sammen igjen og del i 10–11 biter.

Stek på lav varme under lokk.

Husk å snu kanelbollene et par ganger så det ikke svir seg.

PS! Kanelbollene kan pimpes opp med melkesjokolade eller brunost.