Populær tur-app for barn

Den nye barnetur-appen Kul Tur er lastet ned over 3000 ganger. Fire år gamle Ellinor testet den ut på overnattingstur og var den første til å få premie fra Barnas Turlag.

Publisert Sist oppdatert

Kul Tur er en app som gjør det enda morsommere å være ute på tur. I friluftsappen kan barna registrere turaktiviteter og turlengde, og samle poeng hver gang man er ute. Appen ble lansert i slutten av mai, og godt over 3000 personer lastet den ned.

Barna som bruker Kul Tur får poeng for aktiviteter og gjennomførte turer.

Den første som vant en premie fra Barnas Turlag, var fire år gamle Ellinor Katborg Grønning fra Oslo som sammen med storebror Fritjof (6) brukte Kul Tur da de dro på sykkeltur og overnattet på Sæteren gård i Bærumsmarka.

Spettehytta på Sæteren Gård er vår nye favoritt, for der er det så mye gøy å finne på. Vi elsker også å dra på Fuglemyrhytta for der er det så mange kule brettspill og fin utsikt.

Det er kult at man kan få poeng for å gjøre gøye ting som å spise godteri på en topp og klatre i trær.

Fritfjof , 6 år

Hvorfor ville de prøve ut Kul Tur-appen?
Den høres så spennende ut, at man kunne komme til toppen av et fjell og få premier. Det er gøy, sier de to barna. Foreldrene legger til:

Vi tenkte det ville funke bra som en ekstra motivasjonsfaktor og som inspirasjon til å prøve å gjøre forskjellige aktiviteter på tur, og øve oss på ting vi ikke har prøvd før. Det funket bra! Vi synes det er bra at Kul Tur er så enkel, så den ikke tar fokus fra det viktigste - nemlig å være på tur og nyte naturen.

Hva var det som var gøy med Kul Tur?
Det er kult at man kan få poeng for å gjøre gøye ting som å spise godteri på en topp og klatre i trær. Det vanskeligste var å sjonglere med kongler, sier Fritjof (6).
Spille tre på rad var også veldig gøy, sier Ellinor.

Var det noe som ikke var så bra med Kul Tur?

At det var alder som bestemt hvor mange poeng man må ha for å nå toppen, sier Fritjof.
Fordi han er to år eldre enn lillesøsteren, trenger han flere poeng for å få premie.
Det er litt urettferdig, men likevel litt rettferdig, sier han.

Vi synes det er bra at Kul Tur er så enkel, så den ikke tar fokus fra det viktigste - nemlig å være på tur og nyte naturen.

Lotte Katborg Grønning, mammaen til Fritjof (6) og Ellinor (4)

Kul Tur

  • Ny turapp for barn mellom 4 og 12 år der du kan registrere turlengde og få poeng for aktiviteter.
  • Når man har fått mange nok poeng, får man en premie fra Barnas Turlag
  • Kul Tur kan lastes ned i AppStore og i GooglePlay