<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Hva med å lage quesedilla på neste tur?</span>
Hva med å lage quesedilla på neste tur?

Mexikanske godsaker

Med smeltet ost som hovedingrediens kan du fylle en quesadilla med hva som helst – og det er enklere å lage enn pinnebrød på bål.

Publisert

MIN TURMAT

NAVN: Bodil Dorothea Gilje (38)

BOSTED: I Kongsberg med samboeren Ivar Lien (44), bonussønnen Knut (18) og eurasieren Ronja (3)

AKTUELL: Ny matspaltist i Fjell og Vidde. Deler hyppig matinspirasjon på instagramkontoen @bodildall

TIL TO PORSJONER TRENGER DU:

  • 4 tortillalomper
  • salsa, pizzasaus eller annen krydret tomatsaus
  • 1/2 revet grillet kylling med tacokrydder (ha revet kylling i en liten ziplock-pose og hell litt tacokrydder i posen før du drar på tur).
  • 1/2 boks med mais
  • 1/2 rødløk
  • 150 g revet ost
  • Koriander, lime og Crème Fraîche til servering
  • smør til steking

SLIK GJØR DU:

Smør saus utover en tortillalompe og legg på revet kylling, rødløk, mais og revet ost. Smør saus utover enda en tortillalompe og legg den oppå den andre. Forvarm et turvaffeljern med litt smør, og legg lompene inni. Stek i cirka fem minutter på et bål eller en gassbrenner – husk å snu ofte. Maten er klar når osten er smeltet og lompene sprøstekt.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Eurasieren Ronja er alltid med Bodil på tur, og er mer enn gjerne prøvesmaker.</span>
Eurasieren Ronja er alltid med Bodil på tur, og er mer enn gjerne prøvesmaker.

TIPS

Med litt forarbeid er det lekende lett å lage mat på tur. Kutt opp ingrediensene før du drar ut og ha dem i en liten ziplock-pose.

Ta med hjemmelaget salsa og guacamole på små bokser, så blir maten ekstra fargerik og frisk.

Du kan bytte ut fyllet med nesten hva som helst. Hva med rester fra middagen du hadde i går? Både poteter, chorizo og grønnsaker kan gi god smak i en crispy tortilla med smeltet ost.

Har du ikke vaffeljern, kan du like enkelt lage quesadillas i stekepanne. Ta saus på en hel lompe og fyll på halvparten, brett halvsiden uten fyll over den andre, og stek på begge sider i panna.

VISSTE DU …

… at quesadilla betyr «cheese-dude»?