Mange av DNTs hytter er lett tilgjengelige med kollektivtransport.
Mange av DNTs hytter er lett tilgjengelige med kollektivtransport.

Reis kollektivt på høstferie

Til disse hyttene kommer du lett med kollektivtransport.

Publisert Sist oppdatert

Har du lyst til å reise på hyttetur i høst men ikke har tilgang på bil? Eller ønsker du kanskje å ferdes mer miljøvennlig til dine turdestinasjoner?

Det er mange gode grunner til å reise kollektivt på hyttetur og for å hjelpe litt på veien har vi samlet et utvalg av hytter som du like lett kan komme deg til med kollektivtransport enten det er buss, tog eller båt - eller en kombinasjon.

Hyttene ligger spredt utover hele landet og varierer i betjeningsgrad og åpningstider – så husk å sjekke hyttenes egne sider for informasjon før du planlegger turen.

Trollvassbu er en av fire hytter på den populære turstien fra Snarbyeidet til Tromsdalen.
Trollvassbu er en av fire hytter på den populære turstien fra Snarbyeidet til Tromsdalen.

Nord-Norge

Lønsstua: Lønsstua er selve innfallsporten til fjelleventyret på Saltfjellet med førsteklasses turterreng i området. Hit kommer du med tog til Lønsdal stasjon som ligger i kort gåavstand fra hytta. Åpent hele året.

Trollvassbu: Trollvassbu ligger fint til ved Trolldalen, med utsikt opp mot tinder og fjellsider der snøen ligger lenge. Hytta er et perfekt utgangspunkt for turer på føtter og på ski og Trollvatnet ligger like i nærheten med gode fiskemuligheter. Hit kommer du med buss 450 fra Tromsø til Snarbyeide etterfulgt av en 5 km gåtur inn til hytta. Åpent hele året.

Ta turen til ikoniske Ekkertind fra Vollasetra.
Ta turen til ikoniske Ekkertind fra Vollasetra.

Trøndelag

Skorovasshøtta: I Grensesømmen i Skorovatn ligger Skorovashøtta i flotte naturomgivelser. Hytta er et godt utgangspunkt for friluftsliv i området. Hit kommer du med toget til Lassemoen og taxi for buss derfra. Åpent hele året.

Græslihytta: Græslihytta ligger oppunder skoggrensa, høyt og fritt med vid utsikt over Tydalen og mot Hyllingen, Blåhammaren og Bringen på andre sida av dalen. Veien hit innebærer buss til Gressli i Tydal og kort, men bratt merket sti til hytta. Åpent hele året.

Vollasetra: Vollasetra er et flott setertun som ligger over Vollan Gård i Sunndal. Beliggenheten gjør Vollasetra til en fin plass å starte turer inn i Trollheimen, og til den ikoniske Ekkertinden. Hit kommer du med buss til Gjøra etterfulgt av en kort, men bratt sti opp til hytta. Åpent hele året.

LES OGSÅ: De nye turikonene

Solnedgang i nydelige høstfarger over Gjende like ved Gjendesheim.
Solnedgang i nydelige høstfarger over Gjende like ved Gjendesheim.

Østlandet

Fjellvang og Nydalshytta: Med bare få meter i mellom ligger Fjellvang og Nydalshytta lett tilgjengelig i Lillomarka. Det er to hjemmekoselige hytter med innlagt strøm. Hit kommer du lettest med Gjøviksbanen til Snippen stasjon, deretter ca 2.5km gåtur. Åpent hele året.

Fuglemyrhytta: Norges mest bynære turisthytte ligger flott til med utsikt over Oslofjorden og Nesoddlandet. Turen inn til hytta er en stor opplevelse der man går gjennom gammelskog som ikke har vært kultivert på hundre år. Hit kommer du lett fra Skådalen T-banestasjon. Åpent hele året.

Gjendesheim: Flaggskipshytta til DNT ligger vakkert plassert ved en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. Herfra kan du blant annet gå den spektakulære Besseggen eller dens lillebror, Knutshøe. Hit kommer du enkelt med buss til Gjendesheim busstopp. Gjendesheim er også med i Grønt Kort-ordningen som gir deg et gavekort hvis du ankommer med kollektiv transport. Åpen til 9. oktober.

Hallingskeid: Hytta ligger i et åpent høyfjellsterreng egnet for besøk til alle årstider. Det finnes mange turmuligheter i område, både på bena, sykkel og ski, med muligheter for både fiske og bading. Hit kommer du rett til døren med Bergensbanen til Hallingskeid Stasjon. Åpent hele året.

Sota Sæter: Lunt og idyllisk ligger Sota Sæter i Breheimen med mange gode turmuligheter. Området er preget sterke kontraster mellom frodige og grønne daler, karrig høyfjellsnatur og breer. Her tilbys det gode mattradisjoner, badstue og natur- og kulturstier for hele familien. Betjent til 9. oktober, og noen helger utover høsten. Sjekk hjemmeside for oppdateringer.

Finsehytta: Den nyoppussede Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer både sørover på Hardangervidda og nordover inn i Skarvheimen. Hytta ligger sentralt plassert midt imellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Hit kan du ta deg med tog rett til døren med Bergensbanen til Finse stasjon. Betjent til 9. oktober (deretter selvbetjent).

Haukeliseter: Fjellhytta ligger idyllisk til med Hardangervidda nordover og Ryfylkeheiene og Setesdalsheiene sørover. Fjellstuen tilbyr både enkle og mer avanserte overnattingsmuligheter og er utgangspunkt til uendelige turmuligheter. Haukeliekspressen tar deg rett til døren til Haukeliseter Fjellstue. Haukeliseter er også med i Grønt Kort-ordningen som gir deg et gavekort hvis du ankommer med kollektiv transport. Åpent hele året.

Øitangen: Øitangen er en kystperle på nordspissen av Jomfruland i Telemark. Her er det herlige turomgivelser, badestrand og brygge, og du kan delta i guidede turer og leie sykkel på øya. Til Øitangen kommer du med rutebåt eller taxibåt fra Valle eller Kragerø. Åpent hele året.

Flere av de kystnære hyttene tilbyr kajakkutleie. Her på Øitangen i Jomfruland.
Flere av de kystnære hyttene tilbyr kajakkutleie. Her på Øitangen i Jomfruland.

Sørlandet

Tømmerstø: Tømmerstø ligger i hyggelige omgivelser ved sjøen i Kristiansands østlige område. Her finnes det mange fine turstier, bademuligheter og båttransport til øyene i Kristiansand skjærgård. Det er også mulighet for kajakkutleie. Hit kommer du med buss fra Kristiansand sentrum til Tømmerstø holdeplass. Åpent til 30. september.

Furøya Gjestehuset og Forpakterboligen: Furøya ligger midt i Tvedestransfjorden med vakre, gamle bygninger i et gammelt kulturlandskap. Du kommer deg hit med Taxibåt fra Tvedestrand, Sagesund eller Hagefjordbrygga. Åpent til 17. oktober.

Det kjente seilingsmerket «Kinnaklova» ligger vest på øya Kinn. På øya ligger også en DNT-hytte som du kan komme til med rutebåt.
Det kjente seilingsmerket «Kinnaklova» ligger vest på øya Kinn. På øya ligger også en DNT-hytte som du kan komme til med rutebåt.

Vestlandet

Kinn: Lengst vest i havet ved Florø finner du øya Kinn og DNT-hytta med samme navn. Her kan du oppleve både middelalderkirken, Kinnaspelet og fine tur- og padlemuligheter. Til Kinn kommer du med rutebåt fra Florø. Herfra er det 1 km å gå langs en god grusvei. Åpent hele året.

Målsethytta: Rett ved Målsetevatnet ligger Målsethytta i idylliske omgivelser. Området byr på gode turmuligheter sommer som vinter. Fra Fosse Vikafjell busstasjon er det en kort gåtur på 1,1 km inn til hytta. Åpent hele året.

Skarvheim: Skarvheim ligger lett tilgjengelig i Skarvheimen og er et flott utgangspunkt for flotte turer i området. Ekspressbuss tar deg over Hemsedalsfjellet og stopper like utenfor hytta på Breistølen busstopp. Åpent til 15. oktober.

Nordvikgården: På øya Utsira utenfor Haugesund ligger Nordvikgården. På øya er det fine tur- og sykkelmuligheter, samt badebrygge og svømmehall for de badelystne. Hit kommer du med rutebåt fra Haugesund. Åpent hele året.

LES OGSÅ: Slik bruker du DNTs hytter

Powered by Labrador CMS