FISKEPERLE: Bjørkvatnet i solnedgang er en opplevelse det er verdt å få med seg.
FISKEPERLE: Bjørkvatnet i solnedgang er en opplevelse det er verdt å få med seg.

Ti fiskeperler i hele landet

Norges langstrakte land har et utall vann og tjern, heklet sammen med elver og bekker. Sjekk ut denne lista med ti fantastiske fiskeperler. For under vannoverflaten der ute et sted, ligger din neste store røyefangst, og venter på deg.

Publisert Sist oppdatert

Fra ørretidyll på Finnskogen til lakseeventyr på Børgefjell. Norge har mye vakker natur å by på, der du kan kaste ut snøret. Noen av landets aller beste fiskeplasser eier du faktisk selv.

Knallbra områder

Når vinteren slipper taket, og isen sprekker opp er det mange entusiaster som står klare med stanga i hånda og føttene halvveis nedi støvlene. Kanskje går de til det samme vannet hvert år, eller kanskje de ønsker å oppdage noen nye perler.

Statskog, som forvalter en femtedel av landets skog- og fjelleiendommer, presenterer nå en liste med ti forskjellige fiskeplasser i Norge. Kanskje noen du vet om allerede, eller kanskje en ny favoritt å utforske?
Fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget sier dette er steder det er ekstra stas å løfte fram:

– Dette er knallbra områder med fiske som både frister sportsfiskeren og passer til hele familien. Her snakker vi om noe som er billig og bærekraftig, spennende og sterkt undervurdert, sier han.

BLIKKSTILLE: Flensmarka på Femundens vestbredd kan friste med mange bra fiskevann.
BLIKKSTILLE: Flensmarka på Femundens vestbredd kan friste med mange bra fiskevann.

Ti fiskeperler

Statskog tilbyr fiske i 60 000 vann, så hvor skal man starte? Her får du en liste over herlighetene vi eier i fellesskap. Skitt fiske!

FANGST: Bjørkvatnet er en av Statskog fiskeperler.
FANGST: Bjørkvatnet er en av Statskog fiskeperler.
  • Bjørkvatnet, Røyrvik - Her snakker vi om et fiskevann av ypperste slag, både når det gjelder ørret og røye. Det er bra med fisk her, den er bitevillig på de rette tidspunktene og den kan bli stor. Skikkelig stor.
  • Blerekvatna, Rana - Et lett tilgjengelig eldorado av muligheter for den som vil prøve fiskelykken. Det er godt egnet for en dagstur. Eller kanskje frister det med en ukelang vandring i magiske omgivelser?
  • Flensmarka, Røros - Flensmarka byr både på ørret, abbor, røye og harr. Fangsten i området beskrives av lokale fiskere som vilter og fin i størrelsen.
  • Høgsjøen, Åsnes - I et vakkert skogsvann på mytiske Finnskogen kan du la hele verden falle til ro rundt det du er kommet for: Fiskeopplevelsen.
  • Kvænangen - Med alt fra fjære til høyfjell byr Kvænangen på unike muligheter for et rikt og variert friluftsliv. Likevel er det nok røyefisket som lokker mange hit.
  • Nutevatnet, Valle - Nutevatn i Nardarheim ligger i hjertet av fjellørretens rike. Reisen dit er et strabasiøst eventyr, og du ender midt i villreinens rike.
  • Sagvassdalen, Hamarøy - En bedre totalpakke skal du nemlig lete lenge etter. I en radius på et par kilometer finner du flere fantastiske fiskevann omkranset av vakker natur og fine turstier.
  • Sætervatnet, Fauske - Sætervatnet er et vakkert og familievennlig vintereventyr. Hit strømmer små og store for å oppleve vinterlandet i sin skjønneste form. Her er det verdt å prøve fiskelykken på isen.
  • Stor-Rosnivatnet, Fauske - Stor-Rosnivatnet i Saltdal har diger ørret som er så rød i kjøttet at selv de feteste elvelaksene blekner i forhold.
  • Vefsna, Grane og Hattfjell - Erfarne fiskere sammenligner Vefsna med laksefiske i Alaska. Elva har stått uberørt i mer enn tre tiår. Dette gir en helt spesiell villmarksfølelse.
6. VATNET: Bildet er fra Hamarøy - ved femte, sjette og sjuendevatn. Bilde er tatt på nedre strand i 6. vatnet.
6. VATNET: Bildet er fra Hamarøy - ved femte, sjette og sjuendevatn. Bilde er tatt på nedre strand i 6. vatnet.
Powered by Labrador CMS