<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">WOW-FAKTOR: Dra til steder der du kan padle i omgivelser som gir deg minner for livet.</span>
WOW-FAKTOR: Dra til steder der du kan padle i omgivelser som gir deg minner for livet.

Seks DNT-padlehytter til ønskelista

Om du er nybegynner eller en erfaren padler søker du kanskje til nye steder å utforske. Sjekk ut disse fine padlehyttene.

Publisert Sist oppdatert

Dra åra gjennom blikkstille fjellvann, med utsikt over furutoppene eller med fjordens havsalt i nesa. Det er ikke mye som slår en skikkelig fin padleopplevelse i flotte omgivelser. Kombiner det med middag og overnatting på en av disse tre flotte padlehyttene og dagen vil være komplett.

Telemarks kystperle

På nordspissen av Jomfruland, midt i hjertet av Nasjonalparken finner du Øitangen. Et vidunderlig sted blant trærne med store uteområder, brygge og badestrand like ved.

Året rundt tilbyr denne flotte hytta, også kalt Telemarks kystperle, gode overnattingsmuligheter og knallbra padleomgivelser. Det er lett å komme seg hit med taxibåt.

UT ANBEFALER

Blant DNTs over 550 hytter finnes det mange fantastiske hytteperler i storslåtte, lune og stormfulle omgivelser. Gjennom "UT Anbefaler" ønsker DNT, i samarbeid med Norsk Tipping, å løfte frem disse perlene slik at enda flere kan få glede av dem.

Oppdag flere hytter her:

Bli DNT-medlem

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">VAKKERT: Øitangen byr på flotte omgivelser for padleentusiaster.</span>
VAKKERT: Øitangen byr på flotte omgivelser for padleentusiaster.

I kajakk til Seilerhytta

Er du på utkikk etter en padlehytte hvor du ikke mister synet av havet en eneste gang? Da er Seilerhytta på Tvedestrand, rett utenfor Borøya, noe for deg. Her kan du padle, spise og sove med sjøsprøyten i tankene.

Hytta ligger idyllisk til med havutsikt mot Møkkalasset fyr, og med kort vei til holmer og skjær i Raet Nasjonalpark.

Man kan enkelt nå hytta enten med egen båt eller med taxibåt. Hytta har i alt fem soverom, så her er det plass til hele din padleentusiastiske vennegjeng.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">SJØLUFT: Dette er en Padlehytte med stor "P"!</span>
SJØLUFT: Dette er en Padlehytte med stor "P"!

Norges flotteste kysthytte

Dra til Vesterålen Turlags mest populære hytte, Guvåghytta. Start dagen ute i morgensola med utsikt over Vesterålsfjorden før du tar åra fatt og får en padleopplevelse i omgivelser du sent vil glemme. Det er heller ikke feil å avslutte dagen rundt den etablerte bålplassen på området for å snakke om dagen som har gått.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Fra Guvåghytta har du nydelig utsikt mot Langøya og Hadseløya i Vesterålen.</span>
Fra Guvåghytta har du nydelig utsikt mot Langøya og Hadseløya i Vesterålen.

En smak av svunnen storhet

Sjøsetter du kajakken i Tvedestrand, kan du padle langs land helt ut til Furøya og Hestøya ute i Tvedestrandfjorden. Dette er ei øy du sent vil glemme, med vakre, gamle bygninger i et gammelt kulturlandskap. Når det ikke er korona, men sommer og ferie er det konserter og kystkulturaktiviteter på Furøya, og flotte turstier rundt over til Hestøya. Forpakterboligen eies av Furøya Interkommunale Selskap og leies ut til Aust-Agder turistforening.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Furøya utenfor Tvedestrand er et eldorado, både for deg som padler og for deg som vil oppeve et nydelig sommersted.</span>
Furøya utenfor Tvedestrand er et eldorado, både for deg som padler og for deg som vil oppeve et nydelig sommersted.

Bo som en fisker

Det gamle fiskebruket Sildevika utenfor Porsgrunn har hovedhus, naust og brygge, og er et eldorado for deg som liker livet i fjæra. Her kan du boltre deg i strandliv, med bading og fisking, eller du kan sjøsette kajakken og dra på eventyr. Fine turmål i Ormerfjorden.

Ved Sildevika er det brygge for besøkende og gode teltmuligheter rett i nærheten av hytta.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">I Sildevika utenfor Porsgrunn kan du nyte de nydeligste sommerkvelder.</span>
I Sildevika utenfor Porsgrunn kan du nyte de nydeligste sommerkvelder.

Nyt dagene på Veslekillingen

I Drammensfjorden ligger Veslekillingen, et skikkelig koselig sted med masse sjarm og et flott utgangspunkt for kajakkturer. Veslekillingen er en idyllisk sommerhytte som ligger fantastisk til midt på øya Killingen i Sandebukta, nord for Holmestrand. Hytta ligger med god avstand til hyttenaboer.

Hit kommer du med bare robåt eller egen kajakk fra Bjerkøya Båtforening i Sande kommune. Robåtene er låst med DNT-nøkkel. Ute på Veslekillingen er det kajakker til utlån.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">På Veslekillingen er det fine utområder for hygge og lek. Og like nedenfor ligger stranda og kajakker til utlån.</span>
På Veslekillingen er det fine utområder for hygge og lek. Og like nedenfor ligger stranda og kajakker til utlån.