Lussekatter Hva med nystekte lussekatter, en varm sovepose og en stille vintermorgen i skogen? Deigen lager du hjemme, og lussekattene stekes over gassbluss eller bål.
Rike riddere Ikke fullt så arme riddere laget med grovbrød, kokosmelk og stekte epler – perfekt og enkel høstmat på tur.
Mexikanske godsaker Med smeltet ost som hovedingrediens kan du fylle en quesadilla med hva som helst – og det er enklere å lage enn pinnebrød på bål.
Fjæreslang I strandsonen kan du spise nesten alt som lever. Og tro det eller ei, det meste som vokser og kravler i fjæra, smaker godt.
Pannekake til søtt og salt Friluftlivslærer David Møller serverer gjerne elevene middag og dessert i en og samme panne.
Restemat på tur Mette Nygård Havre fikk sjokk da hun så hvor mye spiselig mat som kastes. Nå er hun matredder på heltid.
Raske kanelsnurrer Med primus og ferdig pizzadeig kan du overraske med nystekte kanelsnurrer på hverdagstur, søndagstur, vennetur og bli-i-bedre-humør-turen.
Hjemmelaget ferdigmat på tur Instagram-profil og turjente Bodil Dorothea Gilje sverger til skikkelig kosemat når hun er ute på tur, og viser her hvor lett det er å lage pai og kanelboller på primusen.
Termos-varme på vintertur På tur i kulda fyller utemat-blogger Tonje Fånes Aaring termosene med varm restemat og krydret melk.
Taco under trærne Det er litt styr, men de angrer aldri. Familien Gussiås på Sæteren Gård spiser gjerne hverdagsmiddagen utendørs.
Ville vekster på menyen Sammen med sankeekspert Kristin Helene Randulff Nielsen dro vi på DNT-hytta Kljåen for å finne ut om maten på selvbetjeningslagrene blir bedre med vekster man finner langs stien.
Oppskrifter til utebursdag Lurer du på hva du skal servere barna i en utebursdag? Her er forslag til mat som både er gøyal og god.
Kokkeler på en selvbetjent DNT hytte! Bli en "stjernekokk" med litt ekstra krydder og friske grønnsaker i sekken.
Pizza på bålet Det finnes ikke noe bedre enn turmat på bål, sier Guro Krempig. «Årets Turjente» inviterer til bålpizza. Med dessert.
Pinnebrød Hjemmelaget pinnebrød stekt på bålet er superenkelt å lage, smaker alltid godt og kan lages i uendelig mange varianter.